Ervaringen van cliënten - Haptotherapie Leeuwarden

Ervaringen van cliënten

Haptotherapie Leeuwarden heeft de afgelopen jaren veel mensen mogen begeleiden in hun ontwikkelingsproces. We vroegen aan een aantal cliënten hoe ze dit ervaren hebben.

Cliënten haptotherapie

Angelique is een topper! Ze laat je op een andere manier positief naar jezelf kijken. Ze leert je waar je grenzen liggen en hoe je deze aan kunt voelen. Je moet er zelf voor open staan om de therapie te laten werken. Angelique is een lieve persoonlijkheid. Met veel gevoel en kennis. De sessies kunnen confronterend zijn, maar je leert er alleen maar van.
Roy


‘Door de sessies bij Haptotherapie Leeuwarden leer ik beter te luisteren naar mijn gevoel en te ervaren wat er is. Hierdoor krijgen externe zaken minder vat op mij en komt er rust, ontspanning en nieuwe inspiratie.’
Nienke


‘De start van de begeleiding van Angelique viel midden in de coronacrisis en zou daarom via beeldbellen verlopen. Ik moet eerlijk zeggen dat het beeldbellen me heel goed is bevallen.  Ondanks dat we niet live bij elkaar zitten, ziet ze heel goed hoe ik reageer op dingen. Ze hoort ook wat ik niet zeg en brengt me terug bij mijn gevoel. Ze houdt me op een liefdevolle manier een spiegel voor. Ik voel me door haar gehoord en gezien.’
Sigrid


De aanraking op de behandelbank waren bijzonder, ik ervaarde mijn lichaam, mijn kracht, zachtheid en heelheid. Het heeft mij geholpen om beter naar mijzelf te luisteren.
Jorrit

Cliënten traumatherapie

‘Soms raak je verzeilt in situaties die onbewust veel invloed hebben op je functioneren. Om te overleven heb je gebeurtenissen soms zo ver weggestopt dat je het contact met jezelf en het durven vertrouwen in jezelf bent kwijtgeraakt. Samen met Angelique ging ik een zoektocht aan om weer meer met mijzelf in contact te komen. Soms is dat intensief, heftig en confronterend. Angelique heeft een open en eerlijke houding, toont respect en is zeer betrokken. Hierdoor weet ze precies hoe ze je gerust kan stellen. Het proces heeft bij mij geleid tot inzichten, persoonlijke groei en boven alles meer ruimte en lucht voor mijzelf.’
Antje


‘Angelique heeft mij de weg gewezen en is een eind met mij meegegaan. Door haar meevoelend luisteren, open mind en respectvolle aanrakingen en interventies ben ik mij veel bewuster van mijn gevoelens en de betekenis daarvan voor mijn leven.’
Anna


Angelique heeft mij onder andere door Somatic Experiencing geleerd hoe ik mijn stress en spanning kan reguleren en hoe ik dichter bij mijzelf kan blijven in spannende of moeilijke situaties.
Loes

Cliënten Eye Movement Integration, EMI

‘We hebben met Eye Movement Integration (EMI) en Somatic Experiencing gewerkt aan mijn traumatische ervaringen uit het verleden. Ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb geleerd beter met mijn stress om te gaan en nare beelden en de onrust die daaraan gekoppeld waren, zijn uit mijn lijf verdwenen.’
Jelske


‘Nadat ik jarenlang nachtmerries had gehad over een terugkerend thema, besloot ik onder begeleiding van Angelique dit weggestopte stukje van mijn verleden in het licht te zetten. Een spannend proces, maar het voelde vanaf het eerste moment goed en veilig bij Angelique en daarom durfde ik dit aan te gaan. Het resultaat is nieuwe inzichten en een ander perspectief op deze gebeurtenis uit het verleden.’
Ingrid


Na eerdere hele fijne afspraken met Angelique hebben wij gekozen een aantal EMI behandelingen in te plannen. Zonder veel kennis vooraf te verzamelen startte ik.
In drie afspraken werkte wij met een herinnering, in mijn geval een kleine uit mijn jeugd. Het was intens en had gedurende de drie afspraken veel effect op hoe ik mij voelde. Het herbeleven van een moment was elke keer weer anders (afhankelijk van de bewegingen die Angelique  voor mijn ogen maakte) en gaande weg steeds makkelijker. Na de afronding van de EMI was er direct een effect wat vele malen groter was dan ik had kunnen voorstellen.
EMI heeft bij mij de splinter verwijderd die met zijn aanwezigheid effect had op mijn eigen gevoel, relaties en eigenlijk simpelweg alles.
Mees


Angelique is een geduldige en vastberaden coach die secuur werkt om het “probleem” duidelijk te krijgen. Ze heeft mij heel duidelijk geleerd en laten voelen hoe dat zich lichamelijk manifesteert en goede oefeningen en mentaal huiswerk meegeeft om mee verder te kunnen. Zij heeft mij enorm geholpen om mijn trauma’s te verwerken en ook tools te hebben om in de toekomst verder te kunnen.
Hoor ik in mijn omgeving dat mensen op zoek zijn naar coaching en hulp dan verwijs ik ze altijd door naar Angelique
Leidinggevende culturele sector

Cliënten lichaamsgerichte coaching

‘Mijn ervaringen met het beeldbellen zijn positief. De gesprekken vinden fysiek op afstand plaats, maar het contact met Angelique is persoonlijk en voelt dichtbij. Angelique benoemt de emoties die zichtbaar zijn. Doordat ik in mijn eigen omgeving ben, voel ik mij op mijn gemak en kan ik vrij zijn in mijn emotie. Ook na afloop van de coaching is het fijn om in mijn eigen omgeving de rust, tijd en aandacht te hebben die eventueel nodig is om de ervaringen een plek te geven.’
Sylvia


‘De gesprekken met Angelique hebben mij inzicht, ruimte en rust gebracht in uitdagende werk- en privé-situaties. Ze heeft me aan het werk gezet om mijn emoties en gevoelens te verwoorden, te onderzoeken, te verhelderen en te verbinden met dat wat er in mijn lichaam gebeurt, welke signalen mijn lichaam afgeeft. Ik ben me bewuster geworden van mijn denken en mijn fysiek en wat er te doen valt. Bijzonder prettig is daarnaast ook haar soms directe en praktische insteek. Ze geeft me handvatten waar ik mee verder kan.’
Theo, directeur en leraar


‘Het contact met Angelique is voor mij zeer helend geweest. Liefdevol en confronterend tegelijk. Ze heeft mij vertrouwd gemaakt met mijn diepere gevoelens, met respect voor mijn grenzen, en me ook laten ervaren dat ik grenzen kan verleggen.’
Medewerker van het Friesland College


Angelique raakt je meteen: innemende persoonlijkheid, humoristisch, kennis van zaken verbindt ze meteen met hele praktische, direct toepasbare tips.
Ze is goed in de begeleiding bij ontlading van spanning, het doorbreken van gepieker, negativiteit ombuigen in positiviteit, kortom: ze laat het hoofd weer in contact komen met het lijf. Inspirerend en ik kom er met energie vandaan..
Kees, docent beroepsopleiding

Cliënten familieopstellingen

Onder begeleiding van Angelique heb ik meerdere opstellingen mogen meemaken zowel als representant als degene die een vraag inbracht.
Angelique werkt zorgvuldig en respectvol en heeft geduld om ruimte te bieden voor wat zich mag ontvouwen. Concreet betekende dit voor mij inzicht in een patroon vanaf mijn kindertijd die me tot in mijn volwassen leven uitputte. In de opstelling kon ik deze last letterlijk voelbaar terug geven aan diegene waartoe het behoorde. Wat een bevrijding! Deze stap werkte diep helend tot op de dag van vandaag.
Meest recente ervaring was als representant en opnieuw was ik onder de indruk van het veilige klimaat waarbinnen deelnemers zich kwetsbaar tonen en inzicht kregen in familie thema’s. 
Bea 


Een dag familieopstellingen bij Angelique vind ik altijd bijzonder.
Angelique begeleidt de opstellingen op een prettige manier voor zowel ervaren als onervaren deelnemers. Ze geeft ruimte aan wat niet direct zichtbaar is, maar er wel is en laat zich leiden door haar ervaring en intuïtie. Het niet hoeven weten, het vertrouwen op het proces waardoor het gaat stromen leidt tot inzichten bij vraagstellers én representanten. 
Ik geniet op zo’n dag van de mensen en de inzichten en kom rijker thuis.
Leny


Mijn eerste ervaring als representant bij een familieopstelling.
Vanuit een sfeer van vertrouwen en je veilig voelen gaat Angelique, samen met de representanten, op “zoek” naar het antwoord op de vraag van de inbrenger.
Angelique observeert, plaatst je op de juiste plek binnen de familieopstelling, stelt mooie open vragen en controleert. Dit alles gebeurt zeer integer. Je voelt je gezien en gehoord.
Samen draag je de verantwoordelijkheid tot het krijgen van een antwoord.
Voor mij een dag vol liefde en saamhorigheid met een vleugje humor waarin Angelique de sturende kracht is. Een waardevolle ervaring!
Annet


Voor mij was het een mooie ervaring om aan de workshop bij Angelique deel te nemen. Bijzonder om te zien en te ervaren hoe een familieopstelling inzicht kan geven. Ik stond als representant van een kind in een opstelling. En beleefde, hoe het voor mij als kind geweest is dat mijn moeder jong overleed en wat de impact daarvan geweest is. Ik vond het mooi hoe een groep vreemden in een dag heel verbonden kan raken.
Marcel