Ervaringen van cliënten

Ervaringen van cliënten Haptotherapie Angelique Esser

Ervaringen van cliënten

Reviews haptotherapie

Angelique liet me per mail weten, dat er plek was om een afspraak te maken. De start van de begeleiding zou dan via beeldbellen verlopen.
Ze vroeg of ik daar ook open voor stond.
Dat wilde ik wel. Totdat de afspraak dichter bij kwam… Een dag voor de afspraak stuurde ik een mail, dat ik de afspraak toch liever wilde verzetten totdat ik bij haar in de praktijk kon komen.

Eind van de middag belde ze me, omdat ze mijn mail gelezen had. Ik liet haar weten, dat ik het toch wel heel erg kwetsbaar vond, om de eerste afspraak via beeldbellen te laten plaatsvinden. Ze snapte dat en vertelde dat het voor haar net zo kwetsbaar was.
Zo had ik het nog niet gezien….

Het deed me goed, dat ze me gebeld had, dat ik de afspraak toch heb laten staan. Het was al iets minder spannend omdat we nu elkaar al even gesproken hadden.

De volgende dag belde ze me op de afgesproken tijd. Omdat ze wist hoe ik er in stond, mocht ik haar eerst vragen stellen als ik die had.
Dat vond ik heel fijn. En ik moet eerlijk zeggen, dat het beeldbellen me heel goed is bevallen.

Ondanks dat we niet live bij elkaar zitten, ziet ze heel goed hoe ik reageer op dingen. Ze hoort ook wat ik (niet) zeg en brengt me terug bij mijn gevoel.
Ze houdt me op een liefdevolle manier de spiegel voor. En eigenlijk maakt het voor mij nu niet uit, of dat via beeldbellen is of live.
Ik voel me door haar gehoord en gezien en daar gaat het voor mij om!

Sigrid.


Angelique heeft mij het afgelopen jaar enorm geholpen om, na jarenlang een ‘hoofd op pootjes’ te zijn geweest, weer te luisteren naar mijn emoties en lichamelijke signalen.

Op een warme en belangstellende manier bracht zij in gesprekken en met oefeningen onbewuste mechanismen en patronen aan de oppervlakte, en hielp me op weg om ruimte in te nemen, te voelen en te ontspannen.

Femke.


Ik leer beter te luisteren naar mijn gevoel en te ervaren wat er is. Hierdoor krijgen externe zaken minder vat op mij en komt er rust, ontspanning en nieuwe inspiratie.

Anoniem.


Reviews traumatherapie

Soms raak je verzeilt in situaties die onbewust veel invloed hebben op je functioneren. Door overleving heb je soms gebeurtenissen zo ver weg gestopt, dat je het contact met jezelf en durven vertrouwen in jezelf bent kwijtgeraakt.

Samen met Angelique ga je een zoektocht aan om weer meer met jezelf in contact te komen. Soms is het intensief, heftig en confronterend.

Angelique heeft een open en eerlijke houding, sprake van wederzijds respect en is zeer betrokken, hierdoor weet ze precies hoe ze je gerust kan stellen. Het proces leidt tot inzichten, persoonlijke groei en boven alles meer ruimte en lucht voor jezelf. 

Antje.


We hebben met Eye Movement Integration en Somatic Experiencing gewerkt aan mijn traumatische ervaringen uit het verleden.

Ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb geleerd beter met mijn stress om te gaan en nare beelden en de onrust die daar aan gekoppeld waren zijn uit mijn lijf verdwenen.

Jelske.


Angelique heeft mij de weg gewezen en is een eind met mij meegegaan.

Door haar meevoelend luisteren, open mind en respectvolle aanrakingen en interventies ben ik mij veel bewuster van mijn gevoelens en de betekenis daarvan voor mijn leven.

Anoniem.


Reviews haptocoaching

Mijn ervaringen met het beeldbellen zijn positief. De gesprekken zijn fysiek op afstand maar het contact met  Angelique is persoonlijk en voelt dichtbij.

Ik ervaar geen afstand omdat er een beeldscherm tussen ons zit, Angelique benoemt de emoties die zichtbaar zijn. Doordat ik in mijn eigen omgeving ben voel ik mij op mijn gemak en kan ik vrij zijn in mijn emotie. Ook na afloop van de coaching is het fijn om in mijn eigen omgeving de rust, tijd en aandacht te hebben die eventueel nodig is om de ervaringen een plek te geven.

Praktisch voordeel is er ook, ik heb geen reistijd. Dit is tijd en kosten besparend.

Sylvia.


De gesprekken met Angelique in haar praktijk, maar ook via videobellen hebben mij inzicht, ruimte en rust gebracht in stevige werk- en privé situaties. Ze heeft me aan het werk gezet om emoties en gevoelens te verwoorden, te onderzoeken, te verhelderen en te verbinden met dat wat er in je lichaam gebeurt, welke signalen je lichaam afgeeft. Ik ben me bewuster geworden van mijn denken en mijn fysiek en van wat er ligt / wat er te doen valt.

Bijzonder prettig is daarnaast ook de soms directe en praktische insteek van haar. Handvatten waar ik mee verder kan.

Theo.


Het contact met Angelique is voor mij zeer helend geweest.
Liefdevol en confronterend tegelijk. Ze heeft mij vertrouwd gemaakt met mijn diepere gevoelens, met respect voor mijn grenzen en me ook laten ervaren dat ik grenzen kan verleggen.

Medewerkster van het Friesland College.


Na het plotselinge overlijden van m’n moeder kwam er zoveel verdriet, boosheid, verwarring en schuldgevoel op me af, dat ik mezelf niet meer herkende. Ik werd overspoeld door die gevoelens en kon geen begin vinden om er mee om te gaan.

Met hulp van Angelique is er weer verbinding tussen m’n hoofd en m’n lichaam, kan ik beter omgaan met verlies en verdriet, ben ik sterker geworden.
Ik weet nu: mocht een golf van verdriet me nu overspoelen, ik verdrink er niet in.

Medewerkster van WoonFriesland.