Haptotherapie in relaties bij Haptotherapie Leeuwarden

Haptotherapie in relaties

Bij haptotherapie in relaties gaat het om het contact en de communicatie tussen twee mensen binnen een relatie. Dat kunnen verschillende relatievormen zijn: familiebanden, vriendschappen of liefdesrelaties.

Hoe kun je nieuwsgierig naar elkaar blijven en het mooie van jezelf en van de ander blijven zien en ervaren? Ook als er problemen zijn of levens uiteen gaan lopen.

“Je bent zo mooi anders dan ik” zegt Hans Andreus, en dat geeft weer waar het om draait in relaties. We zijn als mens uniek. Je unieke zelf blijven en tegelijkertijd in verbinding (willen) zijn met een ander kan spanningen geven. Vooral omdat er nu eenmaal naast overeenkomsten ook verschillen zijn tussen mensen.

Verschillen in achtergrond, cultuur, religie, sekse, maar ook in de stijl van communiceren en in behoeften. De kunst is elkaar te blijven ‘zien’ en waarderen. Elkaar genoeg ruimte te geven en tegelijkertijd elkaars grenzen te respecteren.

Angelique Esser helpt je de verbinding met elkaar te herstellen en hoe je in verbinding kunt blijven, ook als het even moeilijker gaat.

Werkwijze

Bij de eerste kennismaking bespreken wij de centrale vraag, wat willen jullie bereiken en hoeveel sessies vinden jullie wenselijk (of zijn wenselijk).

Aan de hand van gesprekken en oefeningen komen we samen tot nieuwe inzichten en mogelijke veranderingen.

Voor wie

Haptotherapie in relaties is zinvol voor mensen met relatievraagstukken:

  • ouder en kind
  • broer en zus, zussen, broers
  • vrienden
  • liefdespartners