Haptotherapie

Haptotherapie-leeuwarden-houtsnijwerk-twee-mensen

Haptotherapie

In de haptotherapie staat voelen en ervaren centraal. Aanraken, aangeraakt worden en je geraakt weten zijn een basisbehoefte van ieder mens.
Een handdruk, een aai over je bol, een blik, een hand op je arm of een omhelzing: het zijn aanrakingen die we nodig hebben en ons iets vertellen over de relatie met ons zelf en onze relatie met de ander.

Contact is daarin het belangrijkste en dit kan en gebeurt op vele manieren. Kijk naar wat er op dit moment tijdens de pandemie allemaal gebeurt en hoe creatief wij zijn om nieuwe manieren te vinden om contact te maken en te hebben met elkaar.

En… door de de social distancing worden er dingen voelbaar en zichtbaar die wij daarvoor niet voelden of we konden eraan voorbij gaan. Angsten, onzekerheden, gedachten en gevoelens die niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt.

Door jezelf ruimte te geven om te voelen en te ervaren, leer je de signalen te herkennen en erkennen. Dit helpt je bij het vinden van veiligheid en vertrouwen, in jezelf en in de mensen om je heen. Je gaat ervaren wat goed is voor jou en waar je ruimte en je grenzen liggen. Hierdoor ontstaat er meer veerkracht en vitaliteit en sta je sterker in het leven.

Veel mensen vinden het fijn om samen deze dingen te onderzoeken. Ik kan je daarbij helpen.

Werkwijze

We beginnen met een intakegesprek en kijken samen naar je vraag en wat er nodig is. We werken door middel van gesprekken en oefeningen en, als dat mogelijk is, door aanraking op de behandelbank. Zo wordt aan de lijve voelbaar wat er speelt en leeft.

Ik ben in staat om snel bij de kern van je vraag te komen. Ik creëer een sfeer van vertrouwen zonder oordeel, bied ruimte en rust voor inzicht en ontwikkeling. Met een vleugje humor en met beide benen op de grond.

Ik zie en aanvaard je zoals je bent en leer je dat zelf ook te doen. Want het accepteren van jezelf is de basis voor verdere persoonlijke ontwikkeling. In mijn praktijk help ik je de balans te herstellen tussen gevoelens, gedachten en handelen zodat je (weer) goed in je vel komt te zitten.

Haptotherapie-leeuwarden-het-antwoord-op-een-probleem-ligt-altijd-in-het-probleem-zelf

Voor wie

Haptotherapie is zinvol als je moeite hebt met:

 • Het herkennen, erkennen en aanvaarden van gevoelens.
 • Het aangeven van grenzen.
 • Stress, overspannenheid, een burn-out.
 • Traumaverwerking.
 • Rouw en verliesverwerking.
 • Verlies van vertrouwen in het eigen functioneren.
 • Intimiteit en nabijheid.
 • Relationele problemen.
 • De overgang van de ene levensfase naar de andere.
 • Zingevingsvraagstukken.
 • Hoog gevoelig zijn.

Haptotherapie in relaties

Haptotherapie is een goede therapie om contact binnen een relatie te verbeteren. Dat geldt voor verschillende relatievormen.

Lees hier meer over haptotherapie in relaties.

Ook interessant

Over Angelique Esser ❯
Ervaringen van cliënten ❯
Tarieven ❯

Afspraak maken met Angelique Esser voor Haptotherapie